Водещи новини

ОУ „20 април“ чества патронния си празник с диалози на панагюрски диалект

Спектакъла „На панагюрската чаршия“ представи Основно училище „20 април“

за патронния си празник тази вечер на сцената на читалище „Виделина-1865“. Той бе изграден отпанагюрски диалози в диалектна форма по текст на Дида Гемиджиева и панагюрски песни от книгата „Из панагюрското песенно творчество“ на Атанас Сугарев.
С емоция априлци изпълниха народни танци, научени с помощта на хореографа Петър Немски.
Вълнуващо прозвуча поздравът „Христос воскресе!“на директора на училището Минка Ланджева, а още по-вълнуващ бе хоровият отговор на учениците Воистина воскресе!“. Г-жа Ланджева направи кратък обзор на постиженията на учениците през годината, подчертавайки, че априлци винаги присъстват в „Звезден клас“, като са водещи в раздела му „Наука“.

Тя благодари на  децата и изказа гордостта си от учителите. „Училище „20 април“ винаги е залагало на българщината и патриотизма“, заяви директорът му и заключи, че в него има „знаещи и можещи момичета и момчета, на които можем да поверим бъдещето“.
Официални гости на патронния празник на ОУ „20 април“ бяха кметът на община Панагюрище Н.Белишки, председателят на Общинския съвет Хр.Калоянов, зам.-кметът Г.Матанова и П.Дюлгяров от просветния отдел в Общинска администрация.
Сценаристи и режисьори на празничната програма са учителите по български език и литература Нина Истревска и Мирослав Цетков, а сценограф учителката по изобразително изкуство Петя Караджова.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Един коментар

  1. Гадни сте.Само Професор Марин Дринов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.