Водещи новини

Делян Пеевски ще е депутат от 1 ИР – Благоевградски, Христо Калоянов няма шанс да е народен представител

Днес ЦИК обяви имената на народните представители по изборни райони.

 От решението става ясно, че Делян Пеевски от ДПС е предпочел да бъде депутат не от 13 изборен район – Пазарджишки, а от 1 ИР – Благоевградски. На негово място от ДПС в 13 ИР в Парламента влиза Сергей Манушов Кичиков.
Останалите депутати в 44 Народно събрание от Пазарджишка област са: Екатерина Спасова Гечева-Захариева, Димитър Иванов Гечев, Даниела Димитрова Малешкова и Десислава Ангелова Тодорова от ПП ГЕРБ; Славчо Георгиев Велков, Йордан Стоянов Младенов и Надя Спасова Клисурска-Жекова от Коалиция „БСП за България“ и проф.Станислав Тодоров Станилов от Обединените патриоти.
Анализатори коментираха преди дни, че дори Екатерина Захариева от ГЕРБ да бъде отново част от изпълнителната власт и да освободи депутатското място от 13 ИР – Пазарджишки, панагюрският кандидат за народен представител Христо Калоянов пак няма шанс. Той бе четвърти в листата, но събра 2 231 преференциални гласа. Пред него е друг кандидат с 2 323 преференции, макар да назад в листата. Петата в листата Даниела Малешкова получи 4026 преференциални гласа, а петнадесетата Десислава Тодорова 3974.
Макар Надя Клисурска да бе под №10 в листата на Коалиция „БСП за България”, тя събра 3 561 преференциални гласа и ще е част от състава на 44 Народно събрание.
Пак заради преференциите Цветан Цветанов загуби шанса да стане депутат от Благоевград.
От първа позиция той падна надолу в листата. Изпревариха го бившият заместник – кмет на града Александър Манолев и футболният съдия Апостол Апостолов. Цветан Цветанов ще е депутат, но от Велико Търново, където също бе водач на листа. 
Председателят на 43 Народно събрание Цецка Цачева засега остава извън Парламента, тъй като не е в тройката народни представители от ГЕРБ, избрани в Плевенско. Тя бе на втора позиция в листата, но не събра достатъчно преференции.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.