Избраха Радка Кроснарова от ГЕРБ за председателстващ Общинския съвет

С гласовете на общинските съветници от ПП ГЕРБ, ПП Евророма, 

независимият Веселин Дундаров и Пламен Търкаланов от Реформаторския блок на днешното редовно заседание Общинският съвет избра за председателстващ Радка Кроснарова. „Въздържал се“ гласува Стоян Христов от Реформаторския блок, а групата съветници от БСП гласува „против“. Част от общинските съветници признаха, че са останали леко изненадани от кандидатурата на ГЕРБ, която е била предложена в последния момент.
Преди това е имало допитване сред съветниците дали биха подкрепили кандидатурата на Томи Наплатанов, но отговорите са били отрицателни. Групата на БСП не е предложила своя кандидатура.
Радка Кроснарова ще председателства заседанията на Общинския съвет във времето, докато председателят Христо Калоянов е ангажиран с предизборната си кампания за депутат в 44 Народно събрание. Ако той бъде избран за народен представител от 13 МИР, тогава Общински съвет – Панагюрище ще трябва да си избира председател до края на мандата.
Радка Кроснарова е от първите активисти в общинската структура на ПП ГЕРБ в Панагюрище заедно с Христо Калоянов и Веселин Дундаров, който в момента е извън групата общински съветници от ГЕРБ, но подкрепя политиката на партията.
И тримата през 2007 година бяха в екипа, който се занимаваше с избора на български евродепутати, след като на 1 януари България стана член на Европейския съюз.
На 7 юни 2007 г. , когато бяха изборите за евродепутати, за първи път след 1991 г. гласувалите жители на община Панагюрище предпочетоха дясна партия. Тогава от имащите право на глас 15 445 души до урните отидоха малко над 6000, като ГЕРБ получи доверието на 2 164 гласоподаватели. Със 183 гласа по-малко на втора позиция бе БСП, а трета сила бе ПП Атака с 1095 гласа.
Радка Кроснарова бе общински съветник от ПП ГЕРБ и в мандат 2011-2015.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.