Водещи новини

Омразата е липса на фантазия

„Омразата е липса на фантазия“ е заглавието на литературна вечер, която ще се състои на 1 февруари  в Централна Софийска Синагога.

В центъра на събитието са текстове и стихотворения, написани от затворници в концентрационния лагер Терезин. Сред авторите са Алис Херц-Зомер, Георг Кафка, Паул Арон Зандфорт, Лео Щраус, Виктор Улман и Илзе Вебер, които чрез създаването им са се откъсвали за миг от ежедневието и ужасите в затвора.
Терористичните нападения от последните месеци и агресията във всичките й измерения ни демонстрират по ужасяващ начин как омразата може да заслепи хората и какъв потенциал на насилие може да се разгърне от една деструктивна, незачитаща човешкото достойнство идеология.
И към днешна дата произведенията на тези затворници ни 
дават увереност, че, въпреки всичко, спиралата от омраза, насилие и разрушение може да бъде прекъсната.
Организатор на литературната вечер е Посолството на Федерална република Германия в България. В проекта участват и ученици от софийски гимназии, които са направили българския превод на стихотворенията.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.