Звездният клас на община Панагюрище за 2016 година получи специални медали на тържествена церемония

280 даровити деца от община Панагюрище влязоха в „Звезден клас 2016“ на община Панагюрище и бяха наградени 

на тържествена церемония на 26 януари в голямата зала на Театър дом-паметник.
Песенно изпълнение на Виктория Манева постави силно начало на събитието. После актрисата Василка Сугарева, водеща на церемонията за втора поредна година, припомни, че по силата на дарителски договор  от 2012 год. между „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище, дарителят  удвоява  сумата, която Общината определя за даровитите деца. За четвърта поредна година „Оптикс” АД също е подкрепил финансово проекта „Звезден клас“ и общата сума, която е използвана за стимулиране на даровитите деца миналата година е била 26 100 лева.
По традиция награждаването започна от учениците с успехи в областта на науката, като бе съобщено всеки един от тях в какъв национален конкурс е участвал и как се е представил.Наградите връчи изпълнителният директор на „Асарел Панагюрище Здраве“ АД д-р Борислав Ацев. Той пожела на отличените да мечтаят, защото хората са толкова големи, колкото са големи мечтите им; да  обичат това, което правят, да бъдат упорити и търпеливи, защото „в науката трябва много, много години да търсиш резултата“.

Специалните медали на децата и учениците с постижения в областта на изкуството – музика, поезия, проза, рецитация, връчи заместник-областният управител Стефан Мирев. Да се отдават на изкуството със страст и да бъдат упорити, пожела той на талантите.






Да са целеустремени в правенето на изкуство и в следването на мечтите си, пожела и Светлана Парашкевова-Узунова – пиар и комуникации в „Оптикс“ АД, която връчи отличията на танцьорите от ФТС „Тангра“ – с.Попинци, ФТС „Бътава“ – с.Бъта, Мажоретен състав „Елинор“ и мажоретния състав към Средно училище „Нешо Бончев“.
„Изкуството дава особено съдържание и смисъл на нашия живот. То е сила, многообразие от форми, то е вдъхновение“, подчерта Парашкевова-Узунова.
„Кръстник“ на учениците със спортни постижения бе директорът на „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“ АД Александър Чобанов . „Покорявайте нови върхове и да продължавайте да прославяте Панагюрище и България”, пожела той на децата, посветили се на спорта.
Редом до децата с постижения в различните области бяха техните преподаватели и треньори, които получиха плакети като морално признание.
Официални гости на тържествената церемония по награждаване на даровитите деца „Звезден клас 2016“ бяха председателят  на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и зам.- кметът Галина Матанова, общински съветници.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.