събота , 20 април 2024

МБАЛ „Уни Хоспитал“ тържествено отбеляза Деня на родилната помощ

Раждането на живо и здраво дете е награда за майката, каза днес д-р Владимир Ненов, завеждащ на  Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ „Уни Хоспитал“,

по време на тържественото отбелязване на Деня на родилната помощ. Той говори за важността на факторите, които съпровождат раждането, за да проплаче здраво бебе, за огромното значение на репродуктивната медицина, която дарява живот и щастие, за перфектната база и перфектната техника в МБАЛ „Уни Хоспитал“, даваща възможност на лекарите да разгърнат своите професионални умения, а бъдещите майки и вече родилите да бъдат обгрижвани по най-високи стандарти.

Работещите в Отделението по акушерство и гинекология поздрави зам.-кметът по хуманитарни дейности на община Панагюрище Галина Матанова. Тя пожела здраве и отделението да стане „разпознаваемо и предпочитано“ от пациентите в страната.

Водосвет за здраве и благоденствие направи архиерейският наместник на Панагюрска духовна околия иконом Атанас Маналов заедно с други двама свещеници.

Според българската традиция млада майка в лицето на Мария Русинова поля с вода на акушерките да си измият ръцете, които след това избърдаха в хавлиена кърпа. Част от тях пожелаха колкото са пръските от водата, толкова да са родените тази година бебета в МБАЛ „Уни Хоспитал, и колкото е пясъкът в морето, толкова да деца да се родят в панагюрската болница.


За oshtepan.com младата майка Мария Русинова разказа, че е родила втората си рожба на 26 декември 2016 година в МБАЛ „Уни Хоспитал“. Юнакът е поел първата си глътка въздух с мерки 3 895 кг. и 50 см. Тя е благодарна на целия екип в родилно отделение за положените грижи. Шестгодишната си дъщеря Гергана Мария също е родила в панагюрската болница.

Тържествеността на празника бе подсилена от огнените ритми на попинския танцов състав „Тангра“ с ръководител и хореограф Мария Терзийска.

В Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ „Уни Хоспитал“ работят 14 лекари, 12 акушерки, 4 медицински сестри и 5 санитарки. Старши акушер е Цветанка Добрева.

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.