понеделник , 6 май 2024

Добри Байков спечели сребърен медал по кикбокс, а Лъчезар Ковачев бронзов

В провелия се на 10 декември Коледен турнир по кикбокс във Варна 

се включиха148 състезатели от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай от 24 спортни клуба в страната. Състезанието бе в няколко дисциплини. На татами се игра в стил киклайт контакт, а на ринг – лоу кик и К1. Организатори на събитието бяха Община Варна, СКБИ Боил гр. Варна и Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.
Сред участниците в турнира бяха и четири момчета на СК „ОДИН“: Добри Байков, Стайко Танковски, Лъчезар Ковачев и Гаврил Хрискосков. За съжаление още в първата среща Стайко Танковски е бил дисквалифициран, тъй като съдиите са сметнали, че играта му е силова. По същата причина е бил дисквалифициран и Гаврил Хрискосков.
Първата си среща Лъчезар Ковачев е спечелил служебно, тъй като другият състезател се е отказал. На полуфинал Лъчезар е играл много добре, но в последните секунди е допуснал загуба и така е отстъпил второто място, класирайки се трети.
Две сериозни победи е направил Добри Байков, който е стигнал до финал, но там съдиите са го порязали с мнението, че играе силово. Така панагюрският спортист е бил лишен от възможността да вземе златен медал и е бил класиран втори.
Въпреки случилото се, треньорът Здравко Еров е доволен от представянето на одинци. За oshtepan.com  той коментира, че като цяло спортно-състезателната година е била на ниво за СК „“ОДИН“, в който от август 2015 г. освен таекуон-до се тренира и кикбокс.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.