Априлци провеждат различни мероприятия като превенция срещу ПТП и жертвите при тях

През утрешния ден в района на Основно училище „Двайсти април“ второкласници ще влязат в ролята на ученически патрули,

показвайки познаване, спазване и контрол на правилата за движение на натоварени пешеходни пътеки. Инициативата е посветена на20 ноември – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.
Днес второкласници с класен ръководител Стефка Ильова показаха своите знания по безопасно движение по пътищата в специално подготвена викторина.
Осмокласниците пък, както вече стана традиция по това време на годината, водени от учителя по математика Иван Кисьов, посетиха Районното управление на МВР – Панагюрище. Там ги посрещна гл. инспектор Райко Василев, началник „Пътна полиция” към РУ на МВР. Главен инспектор Василев посочи актуални данни за пътнотранспортните произшествия през последните дни в региона. Той обясни на учениците начините за превенция на ПТП, като подчерта, че те самите биха могли да съдействат на органите на Пътна полиция. Главен инспектор Василев показа на осмокласниците снимков материал, който изобразява реални пътни ситуации, които представляват опасност за живота на хората. 

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.