събота , 27 април 2024

И дриновци се включват в работата по превенция и здравен контрол на ОДМВР и РЗИ

Специалисти по профилактика на болести и промоция на здравето от Регионалната здравна инспекция в Пазарджик

са поканени да участват в реализирането на Програма „Детско полицейско управление” за обучение на ученици от начален и прогимназиален етап в пет училища на територията на областта – в Пазарджик, Септември, Пещера, Велинград, Панагюрище. Децата ще получат умения за справяне с предизвикателствата и знания за работа в екип. Експертите от РЗИ ще ги запознават с последствията за здравето от тютюнопушенето, употребата на алкохол и наркотици, съобщиха днес от пресцентъра на РЗИ – Пазрджик. Оттам уточняват, че вече осма година служители на двете институции си взаимодействат в превенцията и за провеждане на ефективен държавен здравен контрол.
Извършват се съвместни проверки по повод постъпили жалби и сигнали за нарушение изискванията на чл. 54 и чл. 56, ал. 1 от Закона за здравето (продажба на алкохолни напитки на лица под 18-годишна възраст и тютюнопушене в закрити обществени места), съвместни проверки по постановления на Окръжна прокуратура в обекти, посещавани от деца – дискотеки, клубове, игрални зали, ресторанти, кафенета, търговски обекти за продажба на алкохолни напитки и тютюневи изделия и др.,  и съвместно участие при специализирани полицейски операции.
На 16 май т.г. в Актовата зала на  ОУ „Проф.Марин Дринов“ подписите си под споразумение и декларация за съвместна дейност по проекта „Детско полицейско управление” сложиха  началникът на Районното управление на полицията главен инспектор Петко Шотлеков и директор на училището Екатерина Футекова.
 Проектът е с продължителност 2 години, каторРъководител на детското полицейско управление е полицейският инспектор Павлин Караколев, а в екипа му са младши инспектор Иван Вранчев от пътна полиция и началникът на противопожарния участък в Стрелча Марко Петкански. Участници в детското полицейско управление от ОУ „Проф.Марин Дринов“ са завършилите пети клас ученици с класен ръководител Величка Маслева.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.