Сребърни медали за панагюрските баскетболисти

На 15 май (неделя) в Златица се проведе регионален турнир по баскетбол за „Мини-купа Златица“ с участието на два отбора от БК „Панагюрище“

 един за възрастни (в състав: Петър Пайтаков, Кръстьо Шопов, Никола Нинов, Георги Кеков и Радостина Цветанкова) и един за момчета до осми клас (Ангел Божков, Добромир Капчаров, Радостин Петров, Мирослав Вакарелов, Мирослав Стаменов и Георги Карамаринов). Мачовете се изиграха на изцяло обновеното игрище в центъра на града, където от сутринта до късния следобед сили премериха отбори от Златица, Пирдоп, Ботевград и Панагюрище.

В крайното класиране и двата отбора от Панагюрище заслужено завоюваха сребърните медали в своите категории. Трябва да се отбележи изключително приятната и коректна игра, която демонстрираха отборите, което за пореден път доказа ползотворното влияние, което има баскетболът при изграждането на характера на младежите. Духът на джентълменство и феърплей остана дори след изиграването на мачовете от официалната програма, когато момчетата и момичетата продължиха да играят под кошовете просто за удоволствие.

Домакините от БК „Златица“ се бяха постарали и организацията на събитието беше на изключителна висота, а слънчевото време само допринесе за доброто настроение на всички участници в този чудесен спортен празник.
Източник на информацията Стоян ХРИСТОВ

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.