Водещи новини

Двама Учители на година в предучилищна образователна степен

Тихо и без никакви коментари премина днес гласуването по първа точка в дневния ред на Общинския съвет,

 отнасяща се  до утвърждаване на имената за носители на отличието Учител на годината в предучилищна степен. Час преди началото на заседанието /обявено за 14.00 часа/ Консултативният съвет към Общинския съвет се е събрал и е излязъл с решение и двете учителки – Мариана Стефанова Дерменджиева от ЦДГ „Пролет“ и Невенка Лукова Георгиева от ОДЗ „Звънче“, да получат наградата.
Припомняме, че на заседанието си на 17 май комисията по избора не бe взела конкретно решение относно присъждане на отличието в предучилищна образователна степен. При гласуването тогава за Невенка Лукова Георгиева предпочитанията си бяха дали 3 души, а за Мариана Стефанова Дерменджиева четирима. Но вотът от електронното гласуване бе в полза на госпожа Георгиева и така двете учителки имаха по равен брой гласове – 4:4. Тогава някои от съветници са изказали мнение Учител на годината да е само Мариана Дерменджиева с мотива да не се зачита електронното гласуване. Похвално е, че днес преди сесията Консултативният съвет е решил отличието да се присъди и на двете учителки.
В начална образователна степен за Учител на годината днес общинските съветници утвърдиха името на Лушка Стефанова Крушовска, старши учител в начален етап в СОУ „Нешо Бончев“, в прогимназиална на Мария Георгиева Игнатова, старши учител по биология и химия в ОУ „Проф. Марин“, а в гимназиална Нистор Делчов Хаинов, старши учител по изобразително изкуство в СОУ „Нешо Бончев“.
За Творец на годината бе утвърден Цвятко Ценов. Той бе и единственият номиниран от името на Литературен клуб „Виделина“ към панагюрското читалище „Виделина-1865“.
За принос в областта на културата към бъдещето на България ще бъдат наградени музикантът Анета Калпакова, която с 40-годишен стаж и години наред е диригент на хора към панагюрското читалище „Виделлина-1865“, Жечка Сиводошева с 40-годишен трудов стаж и действащ секретар на читалище „Никола Вапцаров -1927“ в село Бъта, и музейниюят деятел Георги Керкеняков, който е с 42-годишен трудов стаж.

Вижте още

Стоян Бодуров е назначен за зам.-кмет на Община Панагюрище

Днес ВриД кметът на община Панагюрище Петър Каменски представи на държавните и общинските служители в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.