Водещи новини

С възкресението на Лазар мнозина повярвали в Христа

И тъй, като дойде Исус, намери, че Лазар бил от четири дни в гроба

А Витания беше близо до Ерусалим колкото петнадесет стадии; и мнозина от юдеите бяха при Марта и Мария да ги утешават за брат им. И Марта като чу, че Исус идел, отиде да Го посрещне; а Мария още седеше вкъщи. Тогава Марта рече на Исуса: Господи, да беше Ти тука, нямаше да умре брат ми. А и сега зная, че каквото и да поискаш от Бога, Бог ще ти даде. Каза й Исус: Брат ти ще възкръсне. Каза му Марта: Зная, че ще възкръсне с възкресението на последния ден. Исус й рече: Аз съм възкресението и животът; който вярва в Мене, ако и да умре, ще живее; и никой, който е жив и вярва в Мене, няма даумре довека.Вярваш ли това?Каза Му: Да, Господи, вярвам, че Ти си Помазаникът, Божият Син, коойто трябваше да дойде на света. И като рече това, отиде да повика скришом сестра си Мария, казвайки: Учителят е дошъл и те вика. И тя, щом чу това, стана бързо и отиде при Него. Исус още не беше дошъл в градеца, а беше на мястото, където Го посрещна Марта. А юдеите, които бяха с нея вкъщи и  утешаваха, като видяха, че Мария стана бързо и излезе, отидоха подире й, като мислеха, че отива на гроба да плаче там. И тъй Маария, като дойде там, където беше Исус, и Го видя, падна пред нозете Му и каза Му: господи, да беше Ти тука, нямаше да умре брат ми. Исус, като я видя, че плаче, и юдеите, които я придружаваха, че плачат, разтъжи се в духа Си и се смути. И рече: Къде го положихте? Казват Му: Госпооди, ела и виж. Исус се просълзи. Тогава  юдеите казваха: Виж колко го е обичал! А някои от тях рекоха: не можеше ли Този, Който отвори очите на слепеца, да направи така, че и този да не умре?
А Исус като тъжеше пак в Себе Си, дойде на гроба. Беше пещера и на нея беше привален камък. Исус каза: Отместете камъка! Марта, сестрата на умрелия, му казва: Господи, смърди вече, защото е от четири дни в гроба. Каза й Исус: Не ти ли рекох, че, ако повярваш, ще видиш Божията слава?И тъй отместиха камъка. А Исус повдигна очи нагоре и рече: Отче, благодаря Ти, че Ме послуша. Аз знаех, че Ти винаги ме слушаш; но това казах заради народа, който стои наоколо, за да повярват, че Ти си Ме пратил. Като каза това, извика със силен глас: Лазаре, излез вън!
Умрелият излезе с ръце и нозе, повити в саван и лицето му забрадено с кърпа. Исус им каза: Разповийте го и оставете го да си иде.
Тогава мнозина от юдеите, които бяха дошли при Мария и видяха това, което стори Исус, повярваха в Него.
Източник: БИБЛИЯ, Йоан 11:17,45
С възкресяването на Лазар Иисус Христос разкрива своята сила като Бог и Господ ­ че е Източник на живот. Още преди кръстните Си страдания Той показва, че е Победител на смъртта.

Вижте още

„Асарел-Медет“ АД честити Националния празник Трети март

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК! РЪКОВОДСТВОТО И СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ  на „АСАРЕЛ-МЕДЕТ“ АД честитят националния празник Трети март …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.