четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Продукцията „Под едно знаме“ на ОДК напълни голямата зала на Театъра

Александра ДЮЛГЯРОВА
Творческите си умения в различни изкуства показаха на 21 април възпитаниците на Обединен детски комплекс – Панагюрище,

 в голямата зала на Театър Дом – паметник. Програмата им премина под мотото„Под едно знаме“ и бе посветена на 140 години от избухването на Априлското въстание,.
Възрожденски песни, разкази за живота и делото на Бенковски, Райна Княгиня и всички българи, геройски загинали за свободата на България, бе основната тематична нишка в представения спектакъл, подготвено от членовете на студиото с ръководител Мария Куртакова.
С изпълненията на вокална група „Шанс“ с музикален ръководител Иван Иванов, мажоретните състави “ Елинор“ и „Бейби Елинор “ с хореограф Елеонора Найденова започнаха бурните аплодисменти в пълната с публика зала. Възторг  предизвикаха и трио ”Звънчета” с ръководител Стефка Стефанова, и ВГ”Шанс” с ръководител Иван Иванов, и клуб „Млади възрожденци” с ръководител Иванка Тодева.  
Цветелина Шопова и Стойко Шопов,които изпълниха „Песен за Райна Княгиня“, продължиха да се радват на бурните аплодисменти, които кънтяха в залата.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.