Водещи новини

Наши двойки по спортни танци се готвят за турнира „Хебър“ в Пазарджик през май

Почти две години вече „Асарел-Медет” АД подпомага финансово развитието на спортните танци в община Панагюрище. Началото бе поставено по инициатива

на председателя на Надзорния съвет на дружеството проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който е почитател на този спорт и от години го практикува активно, припомнят на фейсбук страницата си от дружеството.
Идеята е панагюрските деца да се докоснат до магията на танца, да имат все по-разнообразни възможности да осмислят ежедневието си и да спортуват активно като алтернатива на ежедневните порочни изкушения. Всичко това се реализира чрез партньорството с един от водещите клубове по спортни танци в България „Импулс”, чийто състезатели от Велинград и Пазарджик години наред печелят аплодисменти и медали на националния и международен танцов подиум.
Началото на панагюрската танцова школа бе поставено благодарение на треньорите в „Импулс” Ваня и Иван Александрови, а обучението за учениците от Панагюрище е напълно безплатно вече две години, благодарение на финансовата подкрепа на „Асарел-Медет”АД. Като треньор е привлечена и талантливата панагюрка Велислава Ангелова.
Упоритата почти ежедневна работа вече дава своите първи резултати. Припомняме, че двойката Диана Цветанкова – Владислав Ангелов завоюва две първи места в турнирите за деца до 11 години „Изгряващи звезди”, проведени тази година в Чирпан и Пловдив. Първо и второ място от същите състезания печели и двойката Таня Узунова – Стойо Сапунков.
Следващото предизвикателство за панагюрските таланти е открият турнир по спортни танци и купа „Хебър”, който ще се проведе на 7 май в Пазарджик. Там с нетърпение още две двойки – Цветелина Алексова – Божидар Шуманов и Георги Тодоров – Ивайла Станчева очакват дебюта си в групата до 7 години. Ще бъде показана и композицията на момичетата в категория „формейшън”. Любовта към спортните танци в Панагюрище набира скорост и вече първите си сериозни стъпки правят и деца от панагюрските детски градини. Вихърът на танца е увлякъл 36 деца, които сериозно се занимават с този спорт, а според треньорите мнозина от тях имат потенциал да се превърнат в класни състезатели при упорита работа.
Панагюрци вече имаха възможността да видят таланта на малките „импулсчета” по време на Коледния концерт, проведен в зала „Арена Асарел”.
Поредната изненада за панагюрските зрители предстои скоро, тъй като треньорите подготвят нов спектакъл. На него малките танцьори ще имат възможност да се изявят на родния подиум, като се очаква тези изяви да станат традиционни.
Без подкрепата на „Асарел-Медет” АД този спорт нямаше как да навлезе в Панагюрище, категорични са треньорите и споделят, че интересът към заниманията не спира, а на всяко панагюрско дете ще се даде шанс да се докосне до магията на танца.

Вижте още

Девойките на ВК „Пан Волей“ затвърдиха второто си място в групата

Днес  девойките на Волейболен клуб „Пан волей“ победиха като домакини с 3:0 отбора на Свиленград. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.