Водещи новини

Хепънинг за проекта „Разруши мълчанието“в СОУ „Нешо Бончев“ този петък

Ученици от деветите и десети класове в СОУ „Нешо Бончев“ оставиха  своите послания срещу насилието върху тениски.

Бончевци подкрепят каузата за защита от насилието в училище, в семейството и обществото, като част от проекта „Разруши мълчанието“. Неговата цел е повече информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие, основано на полов признак. Всяка от тениските, изработени от учениците, е с индивидуален дизайн.
На 18 март по обяд в двора на СОУ „Нешо Бончев“ тениските ще бъдат подредени в арт инсталация. Инициатор на идеята е учителката по английски език Силвия Бобекова, която е координатор на проекта „Разруши мълчанието“ за община  Панагюрище.
Учениците са участвали преди месец и в състезание по творческо писане на есе на английски език, организирано от КОРПЛЮС. Това също е организация, която подкрепя каузата срещу агресията и насилието. Двама бончевци са стигнали до национално ниво – Илчо Машев и Иванка Ракова.

Община Панагюрище е една от 10-те общини, включени в проекта „Разруши мълчанието“, тъй като все още не е направила достатъчно по проблема за насилието. Проектът бе представен тук миналата година на 5 октомври на работна среща от неговия ръководител Валентин Лазаров, председател на Националната асоциация на общинските служители в България. Основната цел на проекта е да се говори повече на висок глас, за да се преодолява търпимостта и мълчанието по въпроса с домашното насилие, да се направи крачка встрани от анонимността и жертвите да разберат, че не са сами.
Този петък в Община Панагюрище ще има кръгла маса по проекта „Разруши мълчанието“, в която отново ще участва неговият ръководител Валентин Лазаров.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.