Водещи новини

На Купа България 14-годишните ни хандбалистки са пети след 2 загуби и 3 победи

От 11 до 13 март в Хасково се проведе финалният турнир по хандбал за Купа България за 14- годишни девойки.

Жребият отреди панагюрските хандбалистки да са в групата с шампиона и домакините. Осемте отбора финалисти бяха разделени на две групи от по четири отбора.
Първата  среща срещу шампионките от Белене панагюрки загубиха с резултат21:12. Двубоят с домакините бе много оспорван,поговорката ,че вкъщи и стените помагат, се оказа вярна. Нашите момичета не издържаха на напрежението и загубиха с резултат 20:22.
В третата среща в групата панагюрки  победиха отбора на Стражица с резултат 20:6. По регламент първите два отбора от всяка група образуват финалната четворка за разпределянето на медалите и така с третото си място в групата Панагюрище остана да играе за разпределянето на местата 5-8.
Във следващата среща панагюрки безапелационно надиграха отбора на Сливница с резултат17:9 и си осигуриха мача за петото място.Тук противник бе отборът на Опака, който оказа доста сериозна съпротива през първото полувреме, но в крайна сметка панагюрските девойки победиха с резултат 18:12 и спечелихме петото място.
Стоянка Варадинова бе избрана за най-добър вратар.
Треньорите Любка Карагьозова и Георги Атанасов са доволни от постигнатия резултат и заедно с момичетата ще работят за по-доброто представяне на този отбор  на Държавния финал през юни.
Съставът на отбора би: Йоана Робова, Евелин Драганова, Николета Иванова, Стоянка Варадинова, Катрин Чочева, Диана Раленекова, Стефани Навущанова, Стилиана Кирилова, Паола Червенкова, Габриела Милска,Валентина Брандийска, София Петканска, Донка Бояджиева, Даниела Куртакова.
Резултати от финалните срещи
Стражица-Сливница        10:23
Панагюрище-Опака          18:12
Русе-Бъки                           21:29
Белене-Хасково                 41:25
Крайното класиране е:
1.ХК „Дунав- Белене“
2.ХК „Хасково“
3.ХК „Бъки – Габрово“
4.ХК „Мартен – Русе“
5.ХК „ПАНАГЮРИЩЕ“
6.ХК „Опака“
7.ХК „Ники спорт – Сливница“
8.ХК „Левски – Стражица“ 

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.