Водещи новини

Процедура за нови учебници за първи и пети клас

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев е подписал 

на 8 януари 2016 г. Заповед за откриване на процедура по оценяване и одобряване на проекти на учебници и учебни комплекти за първи и за пети клас за учебната 2016-2017 г., съобразно новия Закон за предучилищното и училищното образование и приетите нови учебни програми.
Прави впечатление, че срокът между обявената крайна дата за подаване на документите за участие в процедурата  9 август 2016 г.,  и началото на учебната година /15 септември/ е твърде кратък, при условие ,че  одобрените учебници и учебни комплекти ще се използват в училищното образование през учебната 2016/2017 година.
За първи клас откритата процедура е за учебни коплекти по български език и литература, математика, околен свят, технологии и предпиемачеество и учебници по музика и изобразително изкуство.
За пети клас проектите за учебници са за 16 учебни предмети: български език и литература; английски , испански, италиански, френски, немски и руски езици; математика, информационни технологии; история и цивилизации; география и икономика; човекът и природата; музика; изобразително изкуство, технологии и предприемачество.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.