Водещи новини

Дуалното обучение на фокус пред просветния министър проф. Тодор Танев

Развитие на професионалното образование и обучение в региона обсъдиха областният управител Трендафил Величков и министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев днес.

Трендафил Величков е представил добрите пилотни практики по дуалната система на обучение, които са приложени в Професионалната гимназия по механоелетротехника в Пазарджик и Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище.
Създването в Пазарджик на филиал на медицински университет за обучение на медицинскисестри, акушерки и рехабилитатори е бил вторият акцент в проведената днес среща. Предложението на областния управител ще получи подкрепата на Министерство на образовонието и науката. На този етап все още се обсъжда подходяща база в областния град за дейността на бъдещия филиал, съобщиха от Областната администрация. В сътрудничество с МОН и МТСП Трендафил Величков и министър Танев са коментирали идеята за реализацията на пилотен проект в Пазарджик по системата на професионалното образование с участието на професионалните училища  и бизнеса от областта.
По рано през деня министърът на образовонието и науката, проф. Тодор Танев бе в Панагюрище, където се проведе  първата работна среща за обсъждане промените в Закона за професионалното образование и обучение. В нея участваха и представители на крупния бизнес в града, които са сред инициаторите за въвеждане на дуално обучение в града. За него в Панагюрище обширен дебат имаше и през май 2015 год., в който пак участваше просветният министър проф.Т.Танев.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.