четвъртък , 25 април 2024

Водещ европейски рентгенолог ще консултира лекари от панагюрската болница

Проф.д-р Наджи Кочер от Istanbul University, Cerrahpasa Medical School, Radiology Department ще бъде един от консултантите

  на Модерния високотехнологичен медицински комплекс в Панагюрище. Управителят на „Асарел Панагюрище Здраве“ д-р Борислав Ацев представи на 8 януари пред професора от Турция обновената многопрофилна болница за активно лечение „Събо Николов“.
Проф. Кочер е един от водещите европейски интервенционални рентгенолози, сподели доц. Николета Трайкова от мениджърския екип на панагюрското лечебно заведение. От своя страна, проф. Кочер каза пред специалисти хирурзи и кардиолози на „Събо Николов“, че е впечатлен от амбициозността на проекта и модерната апаратура, която е инсталирана.
Професионалната компетентност на проф. Кочер и многогодишната му практика го правят един от водещите специалисти в Турция в ендоваскуларната тепария  при исхемични инсулти, аневризми и съдови малформации. Целта е да се изгради трайно сътрудничество между проф. Кочер и МБАЛ „Събо Николов“, което включва:
-обучение на лекари в ендоваскуларни техники;
-създаване на възможност за интерактивни медицински консултации.
Проф. Кочер е член на Световната федерация по интервенционална неврорадиология, Европейското дружество по неврорадиология, Европейското дружество по радиология CIRSE, турското общество по радиология и неврорадиология, бил е лектор в Германия, Франция, Дания, Чехия, Италия, Испания, Словакия, Полша, Сърбия, САЩ, Египет, Китай, Япония, Гърция, Украйна, Аржентина. 
ИНФОРМАЦИЯТА  е предоставена от специалиста
„Връзки с обществеността“ в МБАЛ „Събо Николов“ ООД

Вижте още

Въвеждане на противоепидемични мерки в област Пазарджик се очаква от 26 януари до 3 февруари

Областният управител Валентина Кайтазова и главният секретар на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева проведоха на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.