сряда , 24 април 2024
Водещи новини

Априлци и тази година са призьори от националния конкурс „От Коледа до Васильовден”

Призови места и награди от националния конкурс за народно приложно творчество „От Коледа до Васильовден” за втора поредна година печелят ученици от ОУ „Двайсти април”.

 
Конкурсът се организира от Министерство на образованието и науката и Национален дворец на децата и има за цел да съхрани и популяризира българските народни обичаи, да стимулира интереса на участниците към богатото наследство на народното приложно изкуство.
Първото място в раздел „Приложно изкуство” е за четвъртокласничките Радина Капитанска и Станимира Гърбешкова за тяхната композиция „Коледна питка, коледен калпак, коледна китка”.
В раздел „Литературно творчество” четвъртокласничката Цветелина Найденова печели второ място за стихотворението „Коледа”, а съученичката й Ани Кекова – поощрителна награда за стихчето си „Очакване”. Ръководител на наградените четвъртокласници е класният им ръководител Зорка Кисьова.
Третокласникът Стоян Златков с ръководител Таня Радева впечатли журито с разказа си „Коледа е, стават чудеса” и спечели поощрителна награда.
Тържественото награждаване се състоя на 15 декември в сградата на Национален дворец на децата – София, уточняват още от панагюрското училище.

Вижте още

Кукери от с.Бъта привлякоха вниманието на туристическото изложение ”ВАКАНЦИЯ & СПА”

Днес в Централното фоайе на Интер Експо Център министърът на туризма Зарица Динкова откри официално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.