понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Събираемостта на такса смет е над 90%, недоборите за пет години – над 400 000 лева

255 769 лева дължат физически и 159 225 лева юридически лица от общината за такса смет от 2010 година до 2014 година, стана ясно на снощното съвместно заседание на икономическата и екокомисията на Общинския съвет.

Справката бе предоставена по искане на Пламен Търкаланов от Реформаторския блок, който постави редица въпроси. От отговорите на кмета Никола Белишки и зам.-кмета Георги Павлов стана ясно, че от 20 000 лева, предвидени за почистване на нерегламентирани сметища ще бъдат предоставени по 2000 лева на всички села, чиито кметове сключват договори за премахването им. В 60 000 лева предвидени за горива и смазочни материали са включени разходите за новата техника на регионалното депо, на което вече има няколко, а не само една машина.
Наред със справката за недоборите, бе представена и друга – за събираемостта на такса смет в общината ни и тази в други общини от област Пазарджик. Данните показват, че в Пещера събираемостта е 93%, в Панагюрище – 92,2%, в Пазарджик – 84%, в Септември – 80%, във Велинград – 58%.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.