понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

„Астроида” ООД е сред 50-те фирми, класирани по изменение на печалбата 2014 и 2013 година

За 22-ти път на тържествена церемония в началото на декември бяха връчени Годишните награди на Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

Отличията са за постижения на български фирми в бизнес класацията „Топ 100“.
Сред официалните гости на събитието са били вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и зам.-министърът на икономиката Любен Петров.
По думите на председателя на БТПП Цветан Симеонов е окуражителен фактът, че 2014 година е била значително по-печеливша за фирмите, намерили място в класацията на обективна основа – данните от годишните финансови отчети на компаниите. Класирането е извършено сред общо над 6000 фирми, които произвеждат 81,53% от брутния вътрешен продукт на страната за 2014 година. 
Награди са получили фирмите:
СОФТГРУП ООД – Първо място в категория „Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2014 и 2013“ 
МАДАРА-ТЕРМ ЕООД – Първо място в категория „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2014 г.”
КЦМ ТРЕЙД ООД – Първо място в категория „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. приходи от продажби през 2014 г.“
НУРСАН ОТОМОТИВ ЕООД – Първо място в категория „50 фирми, класирани по изменение на печалбата 2014 и 2013 г.” с изменение на печалбата от 2392,79%.  В тази категория на 14-а позиция е панагюрската фирма „Астроида”ООД
със сфера на дейност машини и оборудване.
Изменението ѝ на печалба е 408,05%.
В категория  „ТОП 10 х 6” – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2014 г. в националните райони са наградени: 
-в Северозападен район  –„ОЛИВА“ АД, гр. Кнежа;
-в Североизточен – „ДЕВЕН“ АД, гр.  Девня ;
-в Северен – централен – „СТИНГ“ АД, гр. Разград;
-в Югозападен район – „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ АД, гр. Пирдоп;
-в Югоизточен – „НАФТА ТРЕЙДИНГ“ АД, гр. Бургас;
-в Южен централен – „ТЕКЛАС БЪЛГАРИЯ“ АД, гр. Кърджали.
Използван източник: bcci.bg

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.