Водещи новини

Декември ще бъде под знака на предстоящите празници

Голяма част от събитията в календара на Община Панагюрище за декември традиционно ще бъдат под знака на предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Запалването светлините на елхата в центъра ще е на 8 декември, вторник, от 17.30 часа. В празничната програма ще участват хорът „Децата на Панагюрище”, представителният мажоретен състав при СОУ „Нешо Бончев” и актьори от „Театър на огъня и сенките” – София.
На 10 декември от 16.00 часа в Обединен детски комплекс ще бъдат наградени участниците в конкурса за рисунка, есе, разказ и приказка „От Коледа до Васильовден”. Същия ден (четвъртък), но от 18.00 часа, в голямата зала на Театъра ще има юбилеен концерт – 40 години цигулково дуо Ангел Станков Йосиф Радионов, с участието на Зорница Радионова на пианото и Цвятко Ценов, тенор.
Тазгодишният коледен концерт ще е на 17 декември от 18.00 часа в Театъра. В „Коледа е любов” ще се представят Ваня Костова, Боян Михайлов, мажоретните състави при Обединен детски комплекс и СОУ „Нешо Бончев”, представителен танцов състав „Тангра” при читалище „Искра-1872”, с.Попинци, носителите на отличия от класа по пеене при Обединена школа по изкуствата „Евгений Зумпалов”.
В събота, 19 декември, от 11.00 часа на площад „20 април” ще има „Панагюрска коледна наздравица”, в която ще участват Виевската фолк група, самодейни колективи от Панагюрско ще се надиграват.
От 21 до 23 декември в Туристическия инфо център в сградата на ГУМ ще бъде организиран и традиционният коледен базар от Центъра за обществена подкрепа „Зора”.
Концертът на духов оркестър „Делчо Радивчев” и приятели „Коледно настроение” ще се състои на 21 декември от 18.00 часа в театралния салон на читалище „Виделина 1865”.
Песни, танци, фокуси, забавни игри ще бъдат част от развлекателното шоу „Коледни вълшебства”, планирано за 26 декември от 11.00 часа на площад „20 април”.
На 1 януари, пет минути след настъпването на 2016-та година, ще има пр азнични илюминации.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.