„Когато кръвта заговори” е за правото на избор на всеки, сподели Бета Наур в Панагюрище

Не винаги, когато си многословен, е сигурно, че ще те разберат, понякога и само 90-тина странички стигат, сподели снощи пред пълната читалня в Общинска библиотека „Стоян Дринов” Бета Наур.

Писателката представи романа си „Когато кръвта заговори”, за която директорът на храма на книгата Стефан Рапонджиев сподели, че се чете много бързо, а краят ѝ е разтърсващ – всички образи се оказват едно голямо, истинско семейство.
Гостуването на Наур бе част и от срещите в любителския литературен клуб, открит преди броени седмици. В предиобедните часове писателката гостува в ОУ „Проф. Марин Дринов”, където представи творчеството си за деца пред малчугани от началния курс.
Всеки има избор, въпросът е по кой път ще тръгнеш и какво ще избереш, посочи на няколко пъти авторката като основно внушение на книжката си. Представена бе накратко историята и някои от образите – трудностите в живота на млади мъж и жена. Той става бандит, но от добрите, защото има и такива, а тя не става проститутка, и, въпреки проблемите, осъществява мечтата си да се реализира като адвокат.
На въпроси, свързани с живота на Бета Наур в Брюксел, тя сподели, че в Международния клуб на писателите, на който тя е единствения член от страната ни, има уважение, което не среща в българските клубове, от които е част. Злобливите думи, клюките, понякога и обидите, там не можеш да ги срещнеш, напротив – винаги те изслушват уважително, споделят и те насърчават, разкри гостенката.
Към края на вечерта авторката обясни и откъде идва творческият ѝ псевдоним – Бета, от пълния вариант на името ѝ Елизабета, а Наур от града в Русия, където е роден дядо ѝ, с когото била много близка.

Вижте още

Панагюрище е част от турнето на виртуозния цигулар Васко Василев през ноември

Vasko & The Violin е името на предстоящото концертно турне на Васко Василев, което започва през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.