четвъртък , 2 май 2024
Водещи новини

Библиотеките в Панагюрище и с.Баня са с одобрени проекти за нови книги

Градска библиотека „Стоян Дринов” и библиотеката в читалище „Пробуда” село Баня са сред одобрените по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” – 2015 година.

Храмът на книгата в града ни ще получи 800 лева, а читалищният – 470 лева. Общо 13 библиотеки в област Пазарджик са одобрени за допълнителното финансиране, като най-много са парите за Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” – 1600 лева. В цялата страна нови книги ще могат да купят 216 обществени библиотеки.
От Министерството на културата припомнят, че Програмата продължава изпълнението на основната цел – чрез осигуряване на финансова подкрепа за обновяване на библиотечните колекции, да активизира интереса към книгата и четенето и да съдейства за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация. 
Участието в програмата е на конкурсен принцип, чрез подготовка и защита на проекти, които включват книги, литературна и културна периодика и други информационни източници, включително и на електронни носители, съобразени с културните и образователните потребности на гражданите, които обслужва дадената библиотека.

Вижте още

Рекорден брой участници ще има на Националния фестивал „Родолюбие“ в Панагюрище

На 20 и 21 април  в Панагюрище ще се проведе XIХ-ото издание на Националния фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.