Водещи новини

Определиха условията за магистърска степен за инженер в геодезията, картографията и кадастъра

Министерският съвет одобри Наредба за придобиване на висше образование на образователно-квалификационна степен „магистър

по специалности в професионално направление „Архитектура, строителство и геодезия“ от регулираната професия „Инженер в геодезията, картографията и кадастъра”.
Наредбата, с която се определят държавните изисквания към образованието на бъдещите инженери по специалността, е разработена на базата на световните тенденции в тези области, както и на изискванията на Закона за геодезията и картографията и Закона за кадастъра и имотния регистър. С нея се определят съдържанието на обучението, минималният хорариум по групите учебни дисциплини, както и редът за получаване на диплом.
Към момента студенти по тези специалности се обучават в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски”, Университета по архитектура, строителство и геодезия в София и Шуменския университет „Еп. Константин Преславски”.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.