Водещи новини

Дриновци от 3 училища честваха Първи ноември в Панагюрище

Учители от 3 училища, носещи името на проф.Марин Дринов, се събраха днес в Панагюрище, за да честват заедно Деня на народните будители – Първи ноември.

Педагозите от училището домакин в родния град на именития учен посрещнаха своите колеги с пита и сол в двора Историческия музей, след което в конферентната зала над залата трезор на Панагюрското златно съкровище със ставане на крака посрещнаха знамената на училищата от Панагюрище, София и Кюстендил. Последва химнът на дриновци и песен за България по текст на панагюрския Учител Дочка Кацарева в изпълнение на четвъртокласничката Надежда Ковачева. Прочетено бе есето на Силвия Раленекова, спечелило първо място в конкурса на ОУ „Проф.Марин Дринов“ – Панагюрище, след което
приветствие към колеги и гости отправи директорът на училището домакин Екатерина Футекова. Тя акцентира, че и датата, и мястото на срещата са знакови.
Преди да приключи официалната част, педагозите поднесоха цветя пред бюст-паметниците на проф.Марин Дринов и Нешо Бончев в парка на Панагюрище. На честването присъстваха и бивши директори на ОУ „Проф.Марин Дринов“ – Панагюрище, сред които Нора Кунчева, която от години е шеф на просветната дирекция в Общинска администрация – Панагюрище.


Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.