Водещи новини

Празника на Просвещението – 1 ноември, отбелязаха днес малчугани от ОДЗ „Райна Княгиня”

С химна на народните будите започна днес специалното тържество, посветено на 1 ноември – Деня на народните будители, което имаха днес децата от ОДЗ „Райна Княгиня”.

Кои са нашите будители, какъв е техният завет попитаха малчуганите и сами отговориха – те са въоръжените с перо, създателите на книги, от които се учим, те са учители, пробуждащи духа на младите българи, те са воини на знанието и науката, те строят училища, църкви и читалища, те остават завинаги безсмъртни в народната памет.
„Днес също имаме нашите си, съвременни, български учители. По силата на невидимата нишка на поколенията и мостовете между историческите събития и превратности, те са учениците на първоучителите ни. Защото – да превъплътиш словото в мисъл, мисълта в проекция на знанието, а знанието в енергия за двигателя на историята, е истинската мисия и предизвикателство пред учителя”, каза директорът на детската градина Татяна Костадинова, честитейки предстоящия празник.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.