понеделник , 6 май 2024

Политическите годежи за 25 октомври почнаха

Очаквано с наближаване на 25 октомври – датата, на която ще са изборите за местна власт, започнаха и политическите комбинации.

Този филм вече сме го гледали не един път. Сценарият е един и същ, само актьорите се сменят. За някои дори е нормално да хранят надежди за финансови бонуси от местоработата си и партийни централи след вота. Защо да не ги очакват, след като вече признават тук-там, че преди е имало такива.
По-неочаквани са политическите годежи, които вече се правят. Част от приказките от втората половина на август за бъдещи сватби между непримирими до скоро политически опоненти са факт, както разбираме днес от сайта ПИА. Там пише: „областният лидер на АБВ и областен управител Трендафил Величков обяви подкрепата си за кмета на общината Никола Белишки за следващите избори“. Сайтът се позовава на днешния брой на вестник “24 часа”, на страниците на който на 28 август Белишки в обширно интервю се похвали какво е направил през мандата си, визирайки реализираните проекти, но без една дума, че тези проекти за десетки милиони левове са разработени не по време на неговото властване, а в предишния мандат /2007-2011/.
Но това е друга тема, за която предстои да припомним. Предстои и да препрочетем „Азбука на панагюрското управление“, за да си направим равносметка какво обещаха и какво изпълниха приближените около Белишки.
Думата сега ми е за политическите годежи, първият от които е между едното ляво и едното дясно. А на какви ли още ще станем свидетели по места до 25 октомври 2015 год….?!
Историческите факти от последните 10-ина години сочат, че обикновено тези, които най-много крещят за почтеност, най-много пазарлъци правят под масата. Кой кого ще крепи, как и с какво, ще научим. Официално или неофициално, едва ли вече е от значение за артистите в политическия цирк, който не е безплатен. За съжаление.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Един коментар

  1. инж. Ганчо Илков

    Относно: Политическите годежи …..
    За пореден път в изборната надпревара медиите обръщат внимание преди всичко на партийните листи и лицата вписани в тях и не се коментира основната тема – Кой какъв модел за управление ще прилага, ако „спечели“ мнозинство в органите на местната власт.
    „Усвоиха“ се изключително много европейски пари, но за жалост качеството на изпълнените „проекти“ е или некачествено или е крайно съмнително относно полезността им („Водният Проект“; „Спортната Зала“; „Музейният Комплекс“ и др.). По „Европейските Проекти“ все още Контролните Органи не са се окончателно произнесли. През изминалия мандат управниците непрекснато налагаха акцента за това – Какво е направено и се прави в града за гражданите, докато селата със „окастрена “ администрация бяха оставени на автопилот. Бе забравена, че Общината, освен административен център се сстои и от населени места (осем села), че екологичната картина (гори; води; атмосферен въздух) е в крайно критично състояние. Липсва междуселищна и селищна инфраструктура. За питейна вода ни се „пробутва“ промишлена вода пречистването на която се извршва единствено чрез хлориране (крайно недостатъчно) и често – нередовно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.