Водещи новини

Танцов състав „Мечани” впечатли журито на „Богородична стъпка”

Автентичните хора от село Оборище – „Кьорчо”, право хоро и наповръщаницата, която е съчетание между пазарджишка копаница и ламба-ламбата, впечатлиха журито на „Богородична стъпка”.

Танцовият състав „Мечани” участва в съботния сборен концерт, в който участниците са били със специални покани. Секретарят на читалище „Св. Св. Кирил и Методий” Маргарита Наплатанова разказа още, че 32 са били самодейците от Оборище на Десетия национален тракийски фолклорен събор в Старозагорски минерални бани. За фрагмента от обичая „Сватба” – извеждане на невястата от бащини двори групата за автентичен фолклор „Ламба Ламба” получила диплом и плакет за принос в съхранението и развитието на фолклора. Изявата на самодейците на 25 юли се реализирала с финансовата помощ на „Асарел-Медет” АД.
През следващите седмици в мечанското читалище ще продължи лятната работа с деца. Ще бъде подготвена вечер на народното творчество – „Довиждане лято, здравей училище!”, която ще бъде представена от най-младите самодейци с помощта на Наплатанова през септември.

Вижте още

Пълна колекция от медали спечелиха певческите млади панагюрски таланти на Международния фестивал „Абанико“

Пепа ФИЛИНА Група от 26 певци и инструменталисти, обучаващи се в музикалните класове към Центъра …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.