Дриновци за пореден път доказват, че са активни природозащитници

Днес директорът на ОУ „Проф. Марин Дринов” Екатерина Футекова награди победителите в изложбата „Природата – мой приятел”.

Проявата е посветена на 5 юни – Световния ден на околната среда и част от проекта „Обичам природата – и аз участвам”, спечелен към Предприятието за управление на дейностите по околната среда. В изложбата участваха 75 деца, представили рисунки и презентации, разделени в четири възрастови групи. Отличените бяха 35, като имаше и няколко колективни награди. Днешният празник продължава в ранния следобед с тематично състезание в три кръга. Петокласниците от полуинтернатната група ще показват знанията си за защитените видове растения и животни, ще решават кръстословици, ще отгатват пълните имена на животни. Следващата дейност по проекта ще е на 9 юни, когато дриновци ще участват в модно ревю с дрехи от отпадъчни материали, уточни пом.-директорът Богдана Иванова-Шишкова. Предвидени са награди – цветя в саксии.
Вчера, 4 юни, ученици от „Проф. Марин Дринов” се включиха в инициативата „Аз обещавам” -поставиха знаменца, изработени от тях с лични обещания за природосъобразно ежедневие и активно включване в дейности, опазващи околната среда.


Вижте още

Община Панагюрище на 14 март е домакин на Концерт с кауза на група „СПРИНТ” и приятели

В ПОДКРЕПА НА ХОРАТА С РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ И КАУЗАТА „ЗА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРСКА МУЗИКА В НАЦИОНАЛЕН …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.