Бончевци бяха домакини на областна конференция с международно участие

СОУ „Нешо Бончев” вчера бе своеобразният домакин на областна конференция с международно участие.

Темата бе „Екологично образование – стъпка към бъдещето на нашата планета” и е част от едноименния проект, изпълняван от СОУ „Нешо Бончев”, Регионалния инспекторат по образованието в Пазарджик, СОУ „Васил Левски”- Велинград, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и от Турция – Регионален директорат на образованието в гр. Карабюк, Основно училище в гр. Карабюк, Анадолската гимназия – гр. Сафранболу и Регионална дирекция на околната среда и градското планиране – гр. Карабюк.
С презентации участниците в конференцията припомниха за осъществените до моменти дейности по проекта и установените добри практики – дебати на английски език с екологична тематика, открити уроци за опазване на околната среда, откриване на чешма, концерт, конкурс за графити. Партньорите по „Екологично образование – стъпка към бъдещето на нашата планета” започнаха да го реализират през 2013 година.
За днес в Световния ден на околната среда – 5 юни, са планирани прояви на открито с ученици и учители в курортното селище Панагюрски колонии. Опит да бъдат разкрити тайните на Вселената ще има тази вечер от 21:00 часа на пл.“20 Април“. Със звездната изява ще бъде отбелязана и Световната година на Светлината.
Областната конференция вчера в камерната зала на Театъра бе открита от ресорния зам.-кмет Галина Матанова, присъстваха началникът на РИО – Пазарджик Валентина Кайтазова, старши експерт от Министерството на образованието, представители на изпълнителите на проекта.

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.