Водещи новини

6 кметства и 6 учебни заведения с екопроекти

Над 2800 са проектните заявления по тазгодишната кампания „За чиста околна среда” на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

От община Панагюрище свои проекти са подали три детски градини – ЦДГ „Яна” село Попинци – за почистване, озеленяване и създаване на кът за игри и отдих, ОДЗ „Райна Княгиня” – „Хармонията в природата – дар за всички деца” и ЦДГ „Първи юни”. Училищата, включили се в кампанията са – СОУ „Нешо Бончев” – доизграждане на стрийт фитнес в училищния двор, ОУ „Проф. Марин Дринов” и ОУ „20 април”. Останалите проектни предложения от общината са от кметствата – Кметство село Поибрене – за развитие на село Поибрене, Кметство село Баня – „Приятен отдих сред чиста природа”, Кметство село Бъта – почистване на тревните площи и изграждане на детска площадка, Кметство село Левски, Кметство село Оборище, Кметство село Попинци. Проектните заявления без конкретно име са под мотото на екоконкурса „Обичам природата и аз участвам”.
Училищата е детските градини ще могат да получат до 5000 лева, а кметствата – до 10 000 лева, като общо за страната през годината ще бъдат отпуснати 3,5 милиона лева за местните общности.
През 2014 година в община Панагюрище своите предложения реализираха кметствата Елшица и Оборище и ЦДГ „Надежда” в с.Бъта, а подадени бяха 11 проекта. Целта е да се повиши екологичната култура и навлизането на съвременни тенденции в сферата на опазване на околната среда.
Проектите, които ще получат одобрение ще трябва да приключат до 30 октомври т.г. – за учебните заведения и 30 ноември – за кметствата.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.