петък , 19 април 2024

Учениците на ОУ „20 април“ – „Щастливи, здрави и креативни деца през граница“

Малко преди обяд днес за Кипър отлетяха 14 възпитаници на ОУ “20 Април“ заедно с учителите Таня Ракова и Ненко Наплатанов.

С група ученици от Румъния в Никозия за 14 дена те ще посещават часове по английски език в училището там, ще присъстват на неговия празник, ще се запознаят с историята на Кипър и на градовете Лимасол, Ларнака, Какопетрия. Визитата е по проекта „Щастливи, здрави и креативни деца през граница“ към програма „Еразъм +“, който училището спечели през есента на 2014 година. В проекта участват 3 страни – България, Румъния и Турция, като ръководител на проекта за българската страна е Таня Ракова. Заедно с колегите си Жана Райнова и Мирослав Цветков преди известно време тя бе няколко дни в Румъния, където участниците в проекта бяха набелязали дейностите по направления.
През юни ОУ „20 април“ ще посреща 14 деца и 2 учителя от Турция, които също ще посетят наши часове по английски и ще бъдат заедно в дейности по интереси и екскурзии.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.