Панагюрски деца ще участват в специална театрална академия

На 14 март стартира второто издание на Пътуваща Академия Артисти за Деца, инициатива на Фондация Ден Гри”.


Проектът ще се реализира за първи път в градовете Панагюрище и Брацигово и се очаква да приключи с публично представяне на резултатите от тримесечната програма под формата на театрални спектакли –
Африкански приказки” и Японски приказки
Проектът се реализира в сътрудничество и с подкрепата на общините Панагюрище и Брацигово и ще въвлече деца и младежи от партниращите организации: ЦНСТ „Панагюрище“, ЦНСТ „Павел Бобеков“ и ОУ „Проф. Марин Дринов“ и Обединен детски комплекс – Панагюрище
, Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Брацигово.
Програмата на проекта включва директна творческа работа на артисти с деца и младежи в ателиета по музика, маски, куклен театър, танци и визуални изкуства, и ще предложи обучителни семинари за професионалисти в сферата на социалните услуги и образованието. Готовите спектакли ще гостуват през юли на Тринадесетия Детски Приказен Фестивал за деца в неравностойно положение в с. Широка Лъка.
Дриновци от години са част от инициативите на Фондация „Ден Гри” като участници в техните приказни фестивали в Широка Лъка.

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.