Панагюрците Нено Костурков и Любен Петров са победители в майсторски турнир по белот

В организирания на 24 януари от конна база Тракиец“  майсторски турнир по бридж белот „Житница“ са участвали 38 двойки, от които 8 от Панагюрище.

След часове напрегната игра двойката Нено Костурков, собственик на „САМ 96“ ЕООД, и Любен Петров, стопанин на панагюрското заведение за развлечение „Мустанг“, спечелила първото място и 940 лева парична награда. С играта си двамата панагюрци отстранили миналогодишните победители. „Радвам се, че финалът беше между спортсмени“, коментира в телефонен разговор днес Нено Костурков, като не скри, че в турнира са играли и мошеници. Той подчерта, че на четвъртфинала от 8 маси 3 са били с панагюрско участие.
Пълководец на панагюрската дружина в майсторския турнир бил Никола Панчовски – Бомбата, дългогодишен член на Регионален клуб „Традиция“ и собственик на комплекс „Таверната“, където често става надиграване на карти.
„Още от забавачката играя карти, запалих се по играта от дядо“, сподели Нено Костурков. Досега той е участвал в няколко турнира, сред които и тези в Старосел, където миналата година стигнал до четвъртфинал.
Нено Костурков и Любен Петров са приятели от втори клас и оттогава не са спирали да се забавляват с играта бридж белот. Днес играта на карти за собственика на „САМ 96“ ЕООД е релакс в свободното време. Той даде много добра оценка за организацията на турнира „Житница“ и удовлетворението си от многото участници в него.

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.