Днес започват плащанията по Схемата за единно плащане на площ

От днес Държавен фонд „Земеделие” трябва да започне изплащането на средствата по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП).

Това обявиха като намерение от Министерството на земеделието и храните миналата седмица. При застъпвания на площите заявени за подпомагане, земеделските производители ще получат средствата си само за тези площи, които не са застъпени. Остатъкът от субсидията ще бъде изплатен след установяване, кой има право да ползва съответната застъпена площ.
От сряда, 28 януари се очаква да започне и изплащането на втория транш на националните доплащания за животновъдите.
Плащането по Схемата се определя на хектар използвана земя и не е обвързано с количество произведена продукция. Допустими за подпомагане са обработваемата земя, постоянно затревените площи – пасища и ливади, трайните насаждения и семейни градини. Право на подпомагане по тази схема имат земеделски стопани, които са регистрирани в Интегрираната система за администриране и контрол.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.