Водещи новини

По Коледа сме харчили по-малко ток от миналата година

За периода 24 декември – 28 декември 2014 година, включително, клиентите на EVN са консумирали общо 128 482 000 киловатчаса електроенергия.

Тези стойности са по-ниски спрямо потреблението през същия период миналата година, когато са консумирани общо 143 083 000 киловатчаса, съобщиха още от дружеството.
Върховото потребление през изминалите почивни дни е регистрирано между 18:00 и 19:00 ч. на 28 декември 2014 г. Тогава са регистрирани 1 524 000 киловатчаса консумирана електроенергия. За сравнение върховото потребление за същия период на 2013 г. е регистрирано между 17:00 и 18:00 ч. на 24 декември 2013 г. Тогава са регистрирани 1 655 000 киловатчаса консумирана електроенергия.
От EVN България напомнят, че месец декември се характеризира с традиционно повишена консумация на електроенергия. Тази тенденция става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни. Това се отнася както за битовите клиенти, така и за консумацията на общинските обекти, където се поставят коледни украси с голям брой осветителни тела, организират се празнични прояви, коледни базари, фестивали, тържества, концерти и др.
В тази връзка са информирани с писма всички 90 общини на лицензионната територия на дружеството в Югоизточна България да обърнат внимание на потреблението на електроенергия в различните общински имоти. Опитът от предишни сезони показва, че през зимния период се използват обекти с временно предназначение, в които е налице значително потребление на електроенергия.
С тази информация EVN България цели да обърне внимание на общинските администрации, че допълнителното енергийно потребление в техни обекти ще се отрази в увеличение на количествата изразходвана електроенергия спрямо предишен период.         

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.