Кой? Кой си позволи да излезе от коловоза?

За втори път кандидатурата на Томи Наплатанов от ГЕРБ за председател на Общински съвет – Панагюрище беше отхвърлена. Този път още по-категорично от есента на 2011 година.

На тайния вот днес на извънредната сесия на ситипарламента за него гласуваха 8 съветници от общо 21 по списък и присъстващи на избора.
Най-любопитното е, че групата съветници от ГЕРБ е съставена от 9 души.
Другият любопитен факт е, че днес само групата на ГЕРБ предложи своя кандидатура, след като общинските съветници приеха оставката на досегашния председател Веселина Зумпалова-Ралчева от СДС.
И още един любопитен факт от днешното извънредно заседание на Общинския съвет – по различните точки то се председателстваше от трима. Първо бе открито и водено от Веселина Зумпалова-Ралчева, след приемане на оставката й го продължи Томи Наплатанов, а го завърши Марко Мечев от БСП, който призова до две седмици да бъде свикано ново заседание, на което да се избере председател. Дотогава работата се поема от Томи Наплатанов, който бе представен от председателя на групата на ГЕРБ Илия Анчев като човек, който „има необходимия опит и необходимите знания“. При представянето му Анчев изрази мнение, че „с неговото избиране ще бъде подобрена комуникацията между Общинския съвет и Общинска администрация“. На фона на тази визитка изниква въпросът „Кой? Кой от групата съветниици на ГЕРБ не гласува за своя кандидат?“ Отговорът вероятно ще бъде потърсен още тази вечер, защото след края на извънредното заседание всички съветници от ГЕРБ бяха призовани да се качат на третия етаж в сградата на Общината. А чий кабинет е на този етаж?

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Един коментар

  1. всички важни кабинети са на третия етаж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.