понеделник , 6 май 2024

Разработват проект, включващ и дуално професионално обучение

„Внедряване на образователен модел на европейско ниво в община Панагюрище“ е името на проекта, който работна група, сформирана от  Община Панагюрище, разработва.

Проектът има няколко ключови аспекта: подобряване на образователната инфраструктура в общината; въвеждане на система за дуално професионално образование в сътрудничество с работодателите от общината; приемане на учебни планове с атрактивни профили за задържане на учениците в общината; засилване на чуждoезиковото обучение във всички образователни етапи. Това разказа за в-к „Още ПЛАМ“ и oshtepan.com зам.-кметът на общината Галина Матанова, която е председател на работната група.
Целта на разработвания проект „„Внедряване на образователен модел на европейско ниво в община Панагюрище“ е да бъдат осигурени допълнителни възможности за по-добро качество на образование, за подобряване на придобитите от учениците компетентности и за своевременното им насочване към кариерна реализация в подходящо предприятие – партньор на територията на общината.
Ключови участници в проекта са „Асарел-Медет“АД, „Оптикс“АД, „Оптикоелектрон груп“АД, Бунай“ АД, „Микро Вю Ендоскопи Оптик“АД, „Ритон-П“АД, „Яна“АД, Дирекция „Бюро по труда“, ПГИТМТ-Панагюрище, Дирекция „ОКСМД“ – Община Панагюрище. 
Повече за проекта може да научите от вестник „Още ПЛАМ“

Вижте още

Днес църката почита Св. Сава Освещени

Православната църква посвещава 5-ти декември на светеца Св. Сава Освещени, построил в края на живота …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.