вторник , 16 април 2024
Водещи новини

Д-р Шишкова: Родителите проявяват интерес към силанизирането

За четвърта поредна година лекарят по дентална медицина д-р Дора Шишкова извършва силанизиране в рамките на Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 г. в България на Министерството на здравеопазването.

Пред oshtepan.com д-р Шишкова сподели, че интересът на родителите към поставянето на силанти на децата им е голям. Получаваме подкрепа и от училищата и детските градини, които също осигуряват информация на тези, които се интересуват, разказа още зъболекарката и допълни, че при младите пациенти, които проследява през годините, възползвали се от процедурата, ситуацията е добра.
Поставянето на силанти на деца от 5 до 9 години започна в началото на октомври. То ще бъде безплатно и ще продължи до края на ноември.
Силантите представляват специален материал, който образува тънък слой върху дълбоките вдлъбнатини на дъвкателните повърхности на зъбите. Те предпазват децата от развиването на кариес като образуват бариера между зъба и бактериите, които водят до този проблем.
За повече информация: тел. 0887 665 044

Вижте още

Заболеваемостта от грип в област Пазарджик все още е под нивата за обявяване на грипна епидемия

Данните от последната седмица /15-21.01.2024 г./q подадени от сентинелните практики и генерирани от Информационната система …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.