Водещи новини

В общината се отчита намаление на безработицата

Нивото на безработицата през септември в община Панагюрище е било 10.95% при 11.09% за август и съответно 1246 и 1262 души, които са били без препитание през двата месеца.

Директорът на „Бюро по труда” Цеца Богоева уточни, че безработните младежи са 253, като няколко са причините за повишаване на дела им в страната като цяло, изтъкна Цеца Богоева – дипломирани младежи, неприети във висши учебни заведения, дипломирани висшисти, които не са се реализирали и за зимния период се връщат при родителите си, обявената програма „Старт на кариерата”.
Регистрираните безработни младежи до 29 години в област Пазарджик през септември са 3 040, при 3 045 през август, от които висшистите са били съответно 287 и 268.
От Агенцията по заетостта съобщават, че в страната регистрираните младежи до 29 г. (включващи и тези до 24 г.) са 59 351 и представляват 17.2% от всички безработни. Спрямо август броят им се увеличава с 2300 лица, но на годишна база намалява значително – с 11 979 лица.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.