Водещи новини

Баскетболен клуб „Панагюрище” изигра първата си среща

Вчера, 12 октомври, се изиграха първите срещи от есенния полусезон на Баскетболната лига за аматьори – регион Пловдив.

Двубоите се проведоха в зала „Асеновец” (Асеновград), където Баскетболен клуб – Панагюрище срещна шампионите от пролетния дял – отборът на Баскетболен клуб Златоград. 
Проблемите в селекцията на нашите момчета (заболявания, контузии и неотложни ангажименти на основни играчи) доведоха дотам, че отборът ни игра през цялото време с една единствена смяна и на практика без играч на поста център. За да се компенсира изоставането в борбите за отскочили топки и играта под самия кош, където Цвятко Данеков сам успешно се бореше със силно превъзхождащия ни в ръстово отношение противник, отборът ни заложи на игра с множество бързи пробиви. Атаките на скорост на Александър Димитров и Петър Пайтаков дадоха своя резултат и на полувремето играта и резултатът бяха напълно изравнени. Активната и на моменти дори агресивна защита на нашите момчета, особено в лицето на Велчо Карайлев и Димитър Котов, напълно обезличи играта на титулярните гардове на противника, които традиционно имат най-голям точков принос за техния отбор.
Краткотрайното отпускане на панагюрци в третата част, което дойде вследствие на натрупаната умора, доведе до някои непредизвикани грешки, които заслужено бяха наказани от по-опитния ни противник. Дори многото ни успешни стрелби от зоната за 3 точки не успяха да върнат нашите момчета в спора за победата и БК Панагюрище отстъпи с минимална разлика. Отборът на БК Панагюрище изигра срещата във ведро настроение, с висок дух и напълно спортсменски, което личи от минималното количество извършени нарушения. Заслугата за достойното представяне е наистина на целия отбор, който напълно се раздаде и само малка загуба на концентрация ни лиши от победата.
Панагюрският клуб за втора година е част от Аматьорската баскетболна лига, организирана от Регионалната баскетболна асоциация – Пловдив.
Информацията е предоставена от БК „Панагюрище”

Вижте още

Кметът Желязко Гагов поздрави лично световния шампион по самбо Иван Хърков

Павлина ЛАЛЕВА С искрящи очи и слънчеви усмивки бе посрещнат тази вечер световния шампион по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.