Библиотеката ни ще получи 3000 лева от МК за книги

Градска библиотека „Стоян Дринов” е сред 40-те общински и регионални библиотеки в страната, които ще получат средства за обновяване на фондовете си.

Според обнародвано в Държавен вестник постановление на Министерски съвет панагюрският храм на книгата ще получи 3000 лева. Другата библиотека от област Пазарджик, която е в списъка е Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев”, за която ще бъдат отделени 9000 лева.
Директорът на „Стоян Дринов” Стефан Раподжиев припомни, че с 90% от парите е предвидено да бъдат закупени книги от български автори, каквото бе предварителното изискване за отпускане на средствата.
От Министерството на културата в началото на месеца съобщиха, че одобрените допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата и трансфери по бюджетите на общини са в размер на 290 728 лв. общо. Средствата са предвидени в централния бюджет и са предназначени за обновяване на фондовете на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”, на регионалните и на общински библиотеки.

Вижте още

Панагюрище е част от турнето на виртуозния цигулар Васко Василев през ноември

Vasko & The Violin е името на предстоящото концертно турне на Васко Василев, което започва през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.