събота , 20 април 2024

Анета Калпакова ще празнува 60-годишен юбилей утре

Анета Калпакова – ръководител на голяма част от хоровете и вокалните групи през последните няколко десетилетия в читалище „Виделина -1865”, утре – 11 октомври навършва 60 години.

По повод юбилея ѝ председателят на читалището Спаска Тасева й връчи медал от името на Съюза на читалищата. По време на вечерта на оперетите на 9 октомври Тасева определи Анета Калпакова като продължител на делото на Делчо Радивчев и допълни, че диригентката е човек, отдал живота си за една кауза. Човек скромен и всеотдаен, творящ тихо, но създал не малка част от музикалната история на Панагюрище.
Преди години Анета Калпакова имала примамливи предложения за реализация извън родния си град, но решила да остане в читалище „Виделина-1865“, въпреки ниското трудово възнаграждение. Създател е на не една певческа група от самодейци, чиито изпълнения не рядко превъзхождат тези на професионалистите и изправят публиката на крака в различни градове на страната.
Наред с музиката преди години Анета Калпакова намираше време и за сериозни спортни занимания, като тренираше източното бойно изкуство таекуон-до в Спортен клуб „Один“ и защити червен колан.
Целият трудов стаж на Анета Калпакова е в читалище „Виделина”, в което продължава да работи неуморно и да радва панагюрската публика, а и не само нея.
Екипът на oshtepan.com и вестник „Още ПЛАМ“ пожелава на Анета Калпакова 
здраве, нестихващо творческо вдъхновение и много успехи на сцената!

Вижте още

До 31 март е записването за конкурса „Оборище – факел на свободата“2024

Деветият  Национален конкурс за изпълнение на революционна поезия и проза  „ОБОРИЩЕ – ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.