Ден на отворените врати за Деня на българската община

 На 13 октомври Общински съвет – Панагюрище организира

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ по случай Деня на българската община.

Желаещите граждани могат да се запознаят с работата на Общинския съвет и да присъстват на заседание на
постоянните комисии в заседателната зала от 17:00 часа.
Водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, на 18 юни 1998 година делегатите на Третото общо събрание Националното сдружение на общините в Република България решават Ден на българската община да бъде 12 октомври. Денят е избран, защото през 1882 г. На този ден в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление в България.
От 1998 г до 2002 г. отбелязването на Деня на Българската община е посветено на различна тема в зависимост от значимите събития в общинското развитие. След 2002 г. се решава всяка община да избира как и с какви дейности да чества 12 октомври.
Миналата година председателят на Общински съвет – Панагюрище Веселина Зумпалова-Ралчева за Деня на българската община разговаря с ученици от ОУ „20 април“ и СОУ „Нешо Бончев“, като ги запозна с трите основни власти – законодателна ,изпълнителна и съдебна, а вечерта в панагюрски ресторант организира изнесена тържествена „сесия“ за съветници от последните три мандата. На нея призове за принос към местното самоуправление получиха председателите на Общинския съвет от 1991 година досега. Отличията им връчи най-старшият по възраст панагюрски съветник Петко Хасанов. 

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.