понеделник , 6 май 2024
Водещи новини

Започва записването за националното състезание Spelling Bee

Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee ще се проведе през пролетта на 2015 г.


Регистрацията започва днес, 8 октомври, на сайта на състезанието www.spellingbee-bg.com до запълване на местата. Spelling Bee е състезание, при което състезателите „спелуват”, т.е. произнасят думи на английски език буква по буква. Подготовката и участието в състезанието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност и постоянство и дава възможност за допълнителна изява. Учителите получават допълнителни материали и идеи за разнообразяване на преподаването на английска лексика и граматика в средния курс на обучение.
Spelling Bee е насочено към ученици до 14 години и  до 7 клас от всички общински, държавни и частни общообразователни училища в страната. Състезанието се провежда в три етапа: училищен, регионален и национален. Участниците и победителите във всеки етап получават сертификати и други награди, а за финалистите ще бъде организиран едноседмичен летен езиков лагер.
Почти всяка година има и панагюрски училища, които се включват в надпреварата, която по същността се радва на изключителна популярност в САЩ.

Вижте още

Наградиха участниците от детските полицейски управления

Доброволците от детските полицейски управления при ОДМВР-Пазарджик получиха много награди от участието си в Националния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.