Водещи новини

„Булгартрансгаз”: газификацията започва до края на март 2015 година

В края на миналата седмица от „Булгартрансгаз” публикуваха информация на официалната си страница – bulgartransgaz.bg, свързана с газифицирането на Панагюрище.

„Булгартрансгаз” ЕАД възнамерява, чрез безвъзмездна финансова помощ, под формата на Грант 057, предоставена от „Международен фонд Козлодуй за подпомагане извеждането от експлоатация” („МФК”), администриран от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР, „Банката”) и свои собствени финансови средства, да изгради газопроводи с обща дължина от 122 км. за свързване на общините Свищов, Пирдоп, Панагюрище, Банско и Разлог към националната газопреносна мрежа (Проекта).
Проектът включва доставка на материали и оборудване, изпълнение на услуги и строителни работи, както следва:
1. Преносен газопровод до Свищов
Обхват – проучвания, проектиране, доставка на оборудване, монтаж, изграждане и въвеждане в експлоатация на преносен газопровод високо налягане, Автоматична газорегулираща станция (АГРС) до гр. Свищов и спомагателни съоръжения.
2. Преносен газопровод до Панагюрище и Пирдоп
Обхват – проучвания, проектиране, доставка на оборудване, монтаж, изграждане и въвеждане в експлоатация на преносен газопровод високо налягане, АГРС до гр. Панагюрище, АГРС до гр. Пирдоп и спомагателни съоръжения.
3. Преносен газопровод до Банско и Разлог
Обхват – проектиране, доставка на оборудване, монтаж, изграждане и въвеждане в експлоатация на преносен газопровод високо налягане, АГРС до гр. Разлог, АГРС до гр. Банско и спомагателни съоръжения.
4. Консултантски услуги на Групата за управление на проекта (ГУП)
Обхват – подпомага ГУП в управлението на проекта, изпълнение на доставките и решаване на технически въпроси, в т.ч. изготвяне на тръжни документи и/или технически задания/искане за предложение, участие при провеждане на тръжните процедури и сключването на договори, наблюдение и отчитане, управление изпълнението на Проекта.
Общият бюджет на Проекта е 21,8 млн. евро, като 50% ще бъдат финансирани от МФК и 50% от „Булгартрансгаз” ЕАД, в т.ч. 200 000 евро за консултантски услуги, които ще бъдат финансирани 100% от МФК.
Очаква се изпълнението на Проекта да започне през първото тримесечие на 2015 година.
То ще се извършва съгласно политиките и правилата на ЕБВР за изпълнение, с изключение на ограниченията за допустимост в страната, формулирани в правилата на МФК и от 1 октомври 2014 г. оференти/консултанти от следните допустими страни ще могат да участват в него: държави-членки на ЕС, Швейцария и страните, в които оперира ЕБВР. Произходът на всички стоки и услуги също трябва да бъде от тези допустими страни.
Предвижда се изпълнението на проекта да отнеме около 50 календарни месеца. 
От „Булгартрансгаз” съобщават още, че очакват заинтересованите страни да се свържат с техния ръководител отдел „Управление на проекти”.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.