Обявиха конкурси за съдебни шефове в Пазарджишко

В бр.81 на Държавен вестник от 30 септември т.г. от Висшия съдебен съвет бяха обнародвани процедури за избор за административни ръководители на органите на съдебната власт.

Конкурси за нови съдебни шефове са обявени за Районен съд Пазарджик, Районен съд Панагюрище и Районен съд Велинград, заради изтичащите мандати на съдиите Николинка Цветкова, Цвятко Мангов и Веселин Петричев. Съгласно изискванията на Закона за съдебната власт досегашните ръководители на панагюрския и велинградския съд – Цвятко Мангов и Веселин Петричев няма да могат да се кандидатират отново, защото имат по два мандата.
От ВСС обявяват конкурс за административен ръководител и на Районен съд Пещера, където длъжността е свободна. Настоящият шеф Стефка Стайкова се пенсионира.
Кандидатите ще подават документите си в администрацията на ВСС в 14-дневен срок от обнародване на свободните длъжности в Държавен вестник.
Общият брой на свободните длъжности за ръководители на съдилища и прокуратури в страната е 19.

Вижте още

Община Панагюрище БЛАГОДАРИ на жителите си за съпреживяното на Трети март

Уважаеми жители на община Панагюрище, Благодарим Ви за съпричастността и споделеното вълнение на националния празник …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.