Изслушването на Кристалина Георгиева – най-успешното

Трудната задача, която имаме пред себе си, е как да направим така, че парите, които имаме, да доставят най-добрите възможни резултати за нашите граждани.

Да има повече растеж, повече работни места, по-добри условия за живот, по-малко неравенство в Европейския съюз между богати и бедни, било то страни, региони или граждани. Това са най-важните задачи за предстоящия мандат, определени от Кристалина Георгиева, единодушно одобрена от евродепутатите за комисар по бюджета и човешките ресурси вчера. Решението е взето от трите комисии, които я изслушаха–  „Бюджети”, „Бюджетен контрол” и „Правни въпроси”.
За единодушната им положителна оценка съобщи говорителят на Европейската народна партия (ЕНП) в бюджетната комисия Жозе Мануел Фернандис, предаде БНР.
Повече от три часа вчера Кристалина Георгиева отговаря пред евродепутатите от три комисии как смята да работи като комисар по бюджета и човешките ресурси. Изслушването премина под формата на сериозен диалог за ефективното управление на европейския бюджет, за контрола на разходите и за вариантите за осигуряване на допълнителни приходи. Част от евродепутатите бяха подготвили и въпроси за необходимите промени в кадровата политика на Еврокомисията, която също попада в ресора на Георгиева.
Георгиева демонстрира детайлно познаване на бъдещия си ресор, както и твърди намерения да направи всичко необходимо европейският бюджет да се използва възможно най-добре. Според нея трябва да е ясно какво постига Европейският съюз с всяко похарчено евро и как помага на хората в отделните страни.
Самото изслушване премина спокойно и добронамерено. Някои евродепутати вече го определиха като най-успешното в последните дни.

Вижте още

„ОПТИКС“ АД за поредна година сключи дарителски договори с Община Панагюрище и Община Стрелча

По традиция всяка година „ОПТИКС“ АД подкрепя събития и дейности в сферата на културата, образованието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да Ви покажем съдържанието, което Ви интересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.